And what's the use in being a millionaire if I can't have you?

Just nu har jag lite hemlängtan, lite Åbo-längtan och sånt. Och så är jag hungrig, jag har invecklade matfantasier innan jag somnar, långa dagdrömmar om hur jag ska gå omkring i Torghallen när jag kommer hem och plocka på mig en massa mat. Som tur är har jag ju min syster på Åland som jag kan åka till nu som då och äta hos. Alltså jag gillar ju att laga mat men åh, det blir aldrig av här.

Jag väntar för fullt på att en liten Bror ska födas. Det blir fint det.

Imorgon åker jag till Stockholm med Elin, jag ska inte shoppa, jag ska inte shoppa, jag ska inte shoppa.

Today I will be happier than a bird with a french fry.

Emma upplyste mig häromdagen att jag har börjat prata rikssvenska. Alltså sverigesvenska. Svenska som dom pratar i Sverige. Hej och hå det var ju inte meningen. Idag gick det till och med så långt att jag inte ens kunde uttala euro på rätt sätt, det blev liksom "evro" och ja, jag skäms. (förresten, i förrgår var det dessutom någon som trodde att jag var helt och hållet suomalainen, min finska var tydligen så övertygande. Jag är alltså ganska övertygande som både svensk och finsk)

Om en månad är jag tillbaka i Nykarleby igen. Men först ska jag jobba lite till, bli moster igen och åka till Stockholm.

It felt almost like Dirty Dancing.

Ikväll tar jag bussen till Mariehamn. Jag är ledig i tre dagar och oj vad det blir skönt. Jag jobbar på i min lilla kiosk, sopar banorna, säljer golfklubbor, blir förvirrad av svenska kronor och äter en och annan halvgammal jordgubbe. Det är faktiskt helt trevligt.



RSS 2.0