hör du ljudet av juli där utanför?

Idag har jag varit lite suomalainen tyttö. Blev ganska förvånad själv när jag helt plötsligt hade en konversation med en finsk kund. På finska! Upptäckte också att "siellä" är ett ord jag lyckades få in i varenda mening.

Sådär annars har dom här små "jag måste ha en gul golfboll, annars förlorar jag"-skämten blivit lika roliga som "jaha, så det är gratis idag"-skämten på Torghallen när streckkoden inte fungerade. Med andra ord inte alls så kul.


the sweetest thing.

Jag gillar ju mat. Sådär så att jag dagdrömmer om scones och kycklingfileer. Här kommer lite bilder på vad jag ätit de senaste veckorna, säg hej till matbloggen!




















well uh-uh baby I ain't got no plan.

En ledig dag (alltså igår) kan man leka med Frasse och bygga regnbågsmuseum hela förmiddagen, gosa med en snorig Bror, konstatera att man inte kan shoppa loss i Mariehamn även om man vill, somna i solskenet på terassen, springa (ja, springa som i bli svettig och äcklig och se ful ut men göra det i alla fall för att få bra kondition), laga lite mat och kolla på Greys Anatomy resten av kvällen.

Och så kan man bestämma sig för att köpa biljett till Ruisrock även fast man inte har råd eller ens vet om man är ledig.


I know everything changes, all the cities and faces.

Saker som inte har förändrats på ett år:

1. Det finns lika mycket myggor i Eckerö som förra året.

2. Mina jobbkompisar är fortfarande väldigt fina människor.

3. Jag saknar mina människor i Nykarleby lite nu som då.

4. Jag har mer än hälften av min familj här vilket gör att hemlängtan minskar ganska rejält.

5. Vägen till jobbet är skittråkig att gå varje morgon.


Jag har det bra. Igår blev jag kallad för "chefen för golfkiosken" och ja, det kan jag väl stå ut med att kallas.

visst känns det fint att va vid liv en dag till, visst känns det fint nu.

För en vecka sedan bodde jag fortfarande i Stockholm och hade dessutom besök av Lisa! På fredagkvällen satt vi på min balkong, åt bröllopsbakelser, hade en perfekt utsikt och hade det väldigt bra.







även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur.

I tisdags när jag fortfarande befann mig hemhemma i Nykarleby hoppade jag studsmatta och åt frukost med några favoriter.












about you now.


dancing the whole way home.

Jag är äntligen, äntligen hemma. Att ta sig till hamnen i söndags med sex fullpackade väskor var kanske inte det roligaste jag har varit med om. En väska gick sönder på ett övergångsställe så alla saker föll ut, en annan väska föll omkull på bussen så en kastrull flög ut samtidigt som en ond tant gav mig och mina saker bitchiga blickar. Mina armar är fulla med blåmärken och rivsår efter allt bärande och varför, varför kom jag inte på att ta en taxi.

Hursomhelst. Nykarleby är så himla fint, jag får min favoritmat serverad, hela gårdsplanen är grön, vi har en ny terass, pappa bakar rabarberpaj och jag får träffa en massa favoritmänniskor. Då kan man inte annat än att vara väldigt glad.

det här får man sommarkänslor av.

sakta vi går genom stan.

Igår träffade jag Ninah, åt morotskaka och pratade om allt möjligt. På kvällen kom Lisa, det firade vi genom att äta pommes (funkar inte att säga franskisar här) med bearnaisesås, gå och lägga oss alldeles för sent och lyssna på den här sången om och om igen (vilket jag gör alla andra dagar också men i alla fall).

Idag är det allra sista praktikdagen och jag ska säga hejdå åt en massa fina människor. Just nu sitter jag i receptionen, äter lite mintgodis, trycker på en grön knapp så dörren öppnas, tar emot lite paket, säger hej hej åt folk och har det allmänt bra.

Tror det blir en perfekt helg det här.

let's get rich and give everybody nice sweaters and teach them how to dance.

Idag har jag mätt en massa plagg, klistrat fast färgbitar i fem timmar, lunchat på balkongen och fått ännu mera fräknar, nästan somnat på bussen, kommit hem, packat, packat och packat lite till, städat, smörjt in benen med brun-utan-sol och inbillat mig att jag har blindtarmsinflammation.

Nu ska jag äta Ben&Jerry glass med kladdkaksbitar. Imorgon kommer Lisa och det kommer att bli så himla, himla bra.

Den här kan man lyssna på ikväll. Och den här.

he's probably happy, in love with someone in Barcelona.

Idag har jag utforskat Odenplan, en Acne-outlet, Camilla Norrbacks butik (som var stängd men i alla fall), druckit en chailatte och köpt ett par jeans som skulle bli jeansshorts men som var lite för stora och mest fick mig att känna mig som Jay Z. Sen gick jag hem i ösregnet och flyttade mig inte från soffan på tre timmar.

Imorgon börjar sista praktikveckan, på torsdag kommer Lisa och på söndag åker jag hem med en buss full av prinsessbröllopstokiga Nykarlebybor. Sen ska jag vara hemma i somriga Nykarleby i fyra dagar och äta mamma och pappas mat, sova länge på morgnarna och bara njuta.

Efter det börjar min sommar på Åland, golfkiosken och stora gröna trähuset here I come!

this must be the place.

Och lördagen kom och gick med soffhäng, ösregn, ganska många Greys Anatomy avsnitt, träffa Ninah, fotoutställning, smörgås med pinjenötter, träffa Frida, äta sallad med getost här, dricka drink på Stureplan och gå hem i ösregnet.

Bra lördag, check.







songs for someone who needs somewhere to long for.

Sista hela helgen i Stockholm. Det känns konstigt, lite sorgligt, underligt och ändå lite bra. Nu ska jag skriva praktikrapporter, dricka apelsinjuice, vänta på att Ninah ska ringa och sen bege mig in till stan. Under tiden lyssnar jag på den här skivan. Är ganska säker på att det blir sommarens soundtrack.

he says the dreamer just make believe, but I thought he said maple leaves.

1. Igår och idag har jag jobbat på utförsäljningen. Som tack fick jag tre plagg gratis vilket innebar att jag fick världens snyggaste skor utan att behöva betala något alls! Dom har idag orsakat mina små fötter stor smärta eftersom jag inte är så van att gå i klackar men oh my, det är värt det. Sådär annars har jag agerat smakråd när små tanter ville ha nya jeans, låtsas veta vad som är viktigt att tänka på när man köper skor och varit en väldigt trevlig och hurtig tjej som egentligen inte alls vet om "Niki Soft Stretch Jeans" är normala i midjan eller lite lägre än andra modeller.

2. Den här veckan har jag köksvecka i korridoren. Igår sa en kille från Pakistan att jag är duktig på att städa. Jag sa tack och tänkte att eh, nej. Inte riktigt.

3. Jag bor på sjunde våningen i huset. Väldigt trevligt eftersom man har utsikt över hela Stockholm från köket. Inte så trevligt när hissen beter sig lite speciellt, man åker i alla fall, den fastnar mellan två våningar, man blir livrädd, börjar skaka i benen och bestämmer sig för att ta trapporna resten av tiden man bor i huset.

4. Idag åt Ninah och jag hallontryffel och prinsesstårta på Vetekatten. Väldigt trevlig och ja, vi gillar att sitta på cafe.

5. Jag har börjat prata oroväckande mycket rikssvenska. "Ahh, precis" är nu en mening jag använder väldigt ofta tillsammans med "jag känner att" istället för "jag tycker". Väldigt svenskt, oh ja, men jag tror nog att det ska gå över.

6. Om en vecka kommer Lisa! Glädjeskutt och åh vad det blir najs!



yeah it's overwhelming, but what else can we do? Get jobs in offices and wake up for the morning commute?

Lite bilder från helgen. Secondhandshopping, egofoton i hissen, uteserveringar, picknick i parken och sånt.
















well at least that is my memory, sunshine made my bare feet burn upon the road, far away we'd roam.

Idag har jag vikit kläder mest hela dagen. Sorterat jeans, märkt t-shirts, provat stickade tröjor, råkat lägga undan 4 stickade tröjor och sorterat lite till. Hade lunchpaus på balkongen, köttbullar i gräddsås i solskenet och oh my, det var gott. Sen tog jag tunnelbanan till Ninahs praktikplats, sa hejhej, beundrade en massa fina korsetter och gick sen på kaffe med Ninah och diskuterade katter och hur najs det skulle vara att vara rik.

Nu ska jag sova på min madrass och inte drömma mardrömmar om att jag har en massa dödliga sjukdomar vilket jag gjorde förra natten.

Gonatt.

what's the point of doing anything If you'll never notice, I would sit and wait for you again.


I know all the wrongs and rights but my mind is moving slower.

Igår lyssnade Frida, Ninah och jag på gratiskonsert vid slottet för att fira Vickan & Daniel, kärleken, sommaren och eh ja, för att gratiskonserter alltid är najs. Jag fick höra den här sången live och sånt blir man ganska lycklig av.








I keep dancing on my own.

Jag tror nästan att dagens praktidag var bäst hittills. Hela eftermiddagen har jag packat upp en himla massa kläder, sorterat skor i färgordning och dessutom hittat världens snyggaste skor (efter dom jag köpte för två veckor sedan). På onsdag börjar utförsäljningen och som tack för att jag hjälpte till fick jag lägga undan skorna också. Jag skrev två lappar med mitt namn, klistrade fast dom på skorna så att dom inte skulle försvinna och kände mig väldigt lycklig.

Det här lyssnade vi på under tiden.


with you I can't go wrong.

Här är lite låtar som jag lyssnar på när jag vaknar, när jag sitter på bussen, när jag köper skor jag inte har råd med, när jag går omkring i stan, när jag har lite hemlängtan, när jag kommer på hur mycket jag gillar Stockholm och egentligen hela tiden under de senaste veckorna.

oh there will be love love love wherever you go.


now I'm gone with my head in a cloud. And the songs, they're just dancin' around, around, around.

Vakna, inse att jag behöver nya kläder, stressa till bussen, åka buss och lyssna på den här sången, gå längs med Hornsgatan, köpa paj i Hemköpsbutiken, komma fram till praktikplatsen, mäta lite plagg, stryka tygbitar, klistra fast tygbitar, luncha i solen och äta världens godaste smörgåsar, rita lite i Illustratour, fira att det är fredag och sätta sig på balkongen med 10 andra tjejer och dricka rosèvin och konstatera att ja, jag har världens bästa praktikplats.

Grattis världens finaste och bästa Snattski!

Det här är kvällens program.

the times we had, oh when the wind would blow with rain and snow. Were not all bad, we put our feet just where they had, had to go. Never to go.


when my thoughts drift to you.

Vet ni vad, mitt internet försvann!

Hursomhelst, idag fick jag sy för första gången på praktiken. Ganska mycket ångest, ja, tills jag insåg att det bara handlade om några raksömmar som jag ju nog klarar av att sy. På onsdag är det utförsäljning här på kontoret, jag har alltså shoppingförbud fram tills dess. De flesta skor är i storlek 37, det kan bli lite farligt.

Det här är finaste sången just nu.
ps. Jag har en såndär Band of Horses plansch på väggen i mitt lilla rum. Ninah tog ner den från en vägg en kväll på Söder när jag var för feg för att våga ta ner den själv.

RSS 2.0