with you and a little powered radio we could try.

honey with you is the only honest way to go,
and I could take two but I really couldn't ever know.



and I don't know how to love I get so tired after midday, lately I take it out on my good friends but the worst stays in, or where would I begin?

Den här sången har jag lyssnat en hel del på idag.


with you I can't go wrong.

När jag var ledig och hängde i Nykarleby tog jag bussen till Vasa en dag för att hälsa på min Snattu (förlåt Sandra men du heter ju faktiskt Snattu). Hon är fin och bra på alla sätt och vis och är en av mina favoritmänniskor. Vi åt ganska många muffins (fast mest glasyren) och fotade posebilder av varandra.




I try hard not to care but fail miserably when they start playing that song that you always put on.

Eftersom en kvinna just tappade hela sin mattallrik och nästan träffade min fot så stinker det nu tonfisk så man nästan blir lite illamående. Dessutom luktar det lite ålderdomshem här och jag har märkt att människor i ålderskategorin 75+ kan vara förvånansvärt högljudda.
Jag sitter alltså på båten på väg hem till Åbo och är väldigt tacksam över mina chokladkex och 6 nya Greys Anatomy avsnitt att fördriva tiden med.

Hej hej från båten, om fyra timmar och tio minuter är jag hemma!


dansade brevid dig, ville gå hem vid fyra men jag stannade till sju utan att våga säga mer än hej.

Den här sången har en väldigt fin text som man kan känna igen sig lite i, den här kan man till exempel lyssna på när man springer eller är skitförbannad, den här kan jag lyssna på 25 gånger om och om igen och det här är kanske en av världens finaste låtar.

Och det var dagens lilla musiktips.




the sun is going down now and it's been okay, you tell me all the things you did while I was away.

Jag har hört en Kate Nash eller Adele låt som är sådär pampig och mäktig med fioler och hela köret. Har ingen aning om vad låten heter men skulle gärna lyssna på den igen. Nån som vet vilken jag pratar om?

Idag har jag byggt lego (jag bygger fortfarande mest hus och lekstugor), läst böcker, ätit ihjäl mig på muffins och kladdkaka och haft det väldigt bra. Jag gillar liksom att hänga här på Åland.

Och den här Kate Nash låten var också väldigt fin.


en annan typ av disco.

Sitter på båten på väg till Åland. Tiden går oändligt långsamt och jag förundras över att det alltid verkar samlas en massa konstigt folk i cafeet på varenda Viking Line båt man åker. Tre timmar kvar, I can do it.

I cut a star down with my knife.

Syystron miin har gett mig en utmärkelse, jag skickar den vidare till Josse, Sandra och Hanna. Here we go!

1. När började du blogga?

I april 2007. Jag gick på tvåan i gymnasiet och min kompis Hanna tvingade (typ) mig att börja.

2. Vad handlar din blogg om och vad skriver du i den?
På sista tiden har den handlat oroväckande mycket om mina finskakunskaper (som inte existerar) men annars handlar den om mig, vad jag gör på dagarna, väldigt mycket musiktips och någon gång bilder också.

3. Vad gör din blogg speciell?
Oj. Jag vet faktiskt inte. Kanske att jag har hållit på ganska länge med en och samma blogg. Att jag fortfarande skriver helt enkelt. Annars kan jag nog inte påstå att den är så himla speciell fast det var nog aldrig målet heller.

4. Vad fick dig att börja blogga?
Jag har alltid tyckt om att skriva. Dessutom var jag väl lite uttråkad och när Hanna nästan tvingade mig så tänkte jag liksom att ja, varför inte.

5. Vad skulle du vilja ändra i din blogg?
Eftersom jag har haft samma blogg i fyra år har jag liksom fastnat i samma sätt att skriva. Gör jag något lite avvikande ibland känns det mest bara pinsamt. Jag skulle kanske vilja vara lite mer personlig men jag vet inte, jag kanske hellre är mera personlig på en anonym blogg. Nu vet jag ändå vilka många av dem som läser min blogg är och då blir det ganska svårt att bara skriva vad som helst. Och mera bilder skulle jag vilja ha.

I was raised up believing I was somehow unique, like a snowflake distinct among snowflakes unique in each way you can see.

I söndags tipsade Josse mig om den här låten. Ibland hittar man sånger som man direkt vet att kommer bli "lyssna på hela tiden, varje dag, dygnet runt, helst 25 gånger efter varann -sånger". Det här är definitivt en sån sång. Jag tror jag är lite kär i den.


RSS 2.0