dancing the whole way home.


summer in winter, winter in springtime, you heard the birds sing: everything will be fine.

Folkdräkter är inte intressant och Dräktboken
är inte heller så värst inspirerande just nu.

Det här är dagens soundtrack.


so there goes my head again, and there goes my heart.

Dagens upptäckt är Detektivbyrån (tacktack Hanna) och speciellt den här låten. Man blir helt harmonisk och lugn i själen av att lyssna på den.

Nu ska jag sova.
Gonatt, dröm vackert.


we like the same things and I like your style.












kärlekens alla färjor.

Idag har jag stått på en snöig klippa i Pörkenäs med en indiandräkt på mig (eh, ja) medan Hanna fotade mig för ett skolprojekt.

Såhär frusen som jag ser ut att vara på bilden var jag på riktigt också.


with you I can't go wrong.

Kvällen, natten och morgonen tillbringade jag på Sandras soffa bredvid Sandra och Lina. Vi har pratat viktigheter hela natten och ätit ganska jättemycket chips. Igår kväll var jag nästan pinsamt taggad för att se på ishockey klockan 7 på morgonen men när klockan blev 7 och Sandra knäppte på tv:n kom jag på att jag ju egentligen tycker ishockey är skittråkigt och oj vad mycket skönare det är att sova vidare istället. Så det gjorde jag.

just a dream away.

Jamen jisses Finland, jag orkar inte med mera snö nu! Get a life liksom.

Låtom oss istället drömma om när man kunde gå omkring barfota på en åker i Gråssö och när Hannas bil inte hade brunnit upp och man fortfarande kunde köra iväg med den till Pörkenäs klipporna och sitta där en hel dag.



Hanna har fotat. Och gudars skymning, det är snart tre år sedan.
Jag känner mig nästan lite gammal.


I lose my breath despite the air.

Perfekt söndags-åh-vad-det-är-kallt-jag-orkar-
inte-göra-något-vettigt-musik.

what can I compare you to,
a favorite pair of shoes?




att somligt händer utan att verka väldigt smart och utan att lämna världen som den var.





tror du att kärlek är som sångerna vi hör?

Här kommer en till spotifylista. En salig blandning som man till exempel kan lyssna på när man befinner sig hemhemma i Nykarleby.

jag är född i en spökstad,
där alla vet att jorden är platt.


it might be easier, definetely quieter.







Hejdå Åbo och hejhej Nykarleby. Åtminstone för en vecka.

it is nice to be this much alive.

Jag har nu konstaterat följande efter att ha misstänkt det ganska länge: jag är så sjukt oteknisk så nästan är lite fascinerande. Stickmaskinen hatar mig och jag hatar den, jag lyckades sticka fel typ trettiofemtusen gånger innan hela tygbiten föll av stickmaskinen. Efter det gick jag hem.

Men solen skiner i Åbo idag och jag har äntligen en Josse i lägenheten igen, då känns liksom allting ganska bra ändå.

give a little love.

Söker lägenheter i Stockholm (det går inte så bra), äter sjukt god smörgås, skriver om folkdräkter (folkdräkter har blivit en oroväckande stor del av mitt liv känns det som), ska gå till tåget och möta Josse om sisådär 3 och en halv timme och åh vad det ska bli skönt att träffa henne. Ikväll ska jag shaka loss med mina vänner och imorgon åker jag hemhem till ett iskallt Nykarleby.


and you don't even know yet.

Sisådärja. Fastlagsbulle, check. Hänga upp ganska konstigt projekt i taket i skolan så min nacke gjorde sådär lagom mycket ont, check. Smörig film på bio ikväll, check. Praktikintervju till Filippa K, check check check.

you said a long long time ago you were happy being someone, let's go far far far from home I'll be glad to be with someone.








kärlek är ett brev skickat tusen gånger.

Klockan är 08.48 och jag kan inte sova. Om jag vill får jag sova i en timme och 12 minuter till men nej, klarvaken är jag. Det var nog en bra kväll igår men har man inte en Josse i lägenheten att analysera sönder allting med när man kommer hem så sitter man och skickar frustrerade mejl till henne mitt i natten istället. Funkar helt bra men ger inte riktigt samma effekt. Och jisses amalia, jag åt ju ingen fastlagsbulle igår. Piinit.

and even breathing feels all right.


hip teens don´t wear blue jeans.

Sitter och läser vänners bloggar och känner mig lite lycklig i själen. För att dom har det bra och för att dom är lyckliga. Såndär halvsmöriga saker som gör en glad.

Nu ska jag kolla på pulkaåkning och människor, det blir en bra kväll, mina feberskänslor försvann (och ersattes med illamående men det tänker jag ignorera) och jag är sådär allmänt lycklig.



sweet misery.

Gå ut på en powerwalk i iskylan och skriva materialläratext eller sitta i soffan med en filt runtomkring sig, äta popcorn och se på He´s Just Not That Into You?

Tricky one, tricky one.

Den här gången började inte popcornspåsen brinna i micron. Alltid ett plus.

if every simple song I wrote to you would take your breath away I'd write it all.

Tänkte att min förkylning och feberskänslor skulle försvinna om jag sov en stund, efter en timme vaknade jag med lika mycket förkylning, lika mycket feberskänslor och dessutom migrän. Det är inte schyst!

Kom hem och hittade ett finfint kort på hallmattan med så fin text inuti att jag blev lite tårögd. Kiiiiittoss!

Nu ska jag dricka honungsvatten och bli frisk. Oh vad jag skall bli frisk.


got a heart full of plans but nowhere to run.

Har skypat med mor, far och bröder idag, legat på golvet och klippt ut mönster, ätit himla god mat med mina tjejer, ätit alldeles för många brownies, lagat halväcklig mat, sett på smörig film, pratat med bästa Josse och ja, det var väl det.

Och igår var det en finfin kväll, låg på golvet och skrattade mest hela tiden.

Nu borde jag sova. Imorgon skall jag rita mönster klockan halv 9 på morgonen och åh vad det kommer vara jobbigt att stiga upp.

ps. min tandkräm, linsvätska, sminkborttagningsmedel, rengöringsgel, underlagskräm och mascara är slut. Och jag har typ 30 euro på kontot. Hur jag än vrider och vänder på det går det liksom inte ihop. Och så finns det blommiga tygskor på Din Sko som jag har på känn skulle göra mig väldans lycklig.



Jag och min bästa Josse/Pumpkin/Gullajosse/Housefin/Osefiin som totally borde vara i Åbo nu så inte lägenheten skulle kännas så tom.

when they really just wanna watch each other sleep.

Började dagen med alldeles för många chokladbrownies. Nu är jag ganska jätte sockerhög.

Nu ska jag gå till skolan och konstruera mönster och skicka ut himla massa stipendieansökningar och be om lite pengar.


Och det här är en helt otrolig bra låt. Speciellt om man behöver bli på lite nämen-åh-vad-det-är-roligt-att-gå-till-skolan-på-en-lördag-humör. (och Josse, det var den här låten jag pratade om som är med på bodyjam och är typ värsta power-låten!)

ps. nya facebook är ju skitfult.


det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte gillar dig, men det gör jag, tror jag.



you look nice alright and I like the way you nod after everything I say.

Vaknade upp på Lottas madrass i Lisas vardagsrum. Istället för att gå hem kan man köpa pizza och gå hem till Lisa istället. Det är dessutom ganska mysigt att vakna av att solen lyser in och sen äta en kanelbulle till frukost.

Pätkis, vaniljte och filosofiuppsats är det som gäller nu.

Och Miili, jag hittade en Darth Vader mask på båten för halva priset! Jag var SÅ nära att köpa den, ba så du veit.


I`m falling in love with your favourite song.

Kokoskycklingen blev himla god. Skulle jag inte ha spillt ut hälften i ugnen (Josse, jag torkade upp det direkt. Ba så du veit) skulle det ha varit ännu bättre.

Råkade just köpa kläder jag inte behöver och fick veta att det nog är svindyrt att ta båten till Åland en fredagskväll.

Förresten, min fina lilla macbook går inte att stänga av. Det är ju lite lagom spännande.


Och den här är finfin.


Och när man lyssnat på den och känner sig lagom sentimental så kan man lyssna på den här och bli shiny happy igen.


då när försommaren kom över grå kapuschong.

1. Åland var fint och bra och snöigt. Har bland annat byggt lego, läst Bamse och sett på Den lilla sjöjungfrun med Frasse och gosat med Bror. Och äit en himmelens massa god mat.

2. Idag hade jag skola från 08.30-17.30. Vi skulle brodera på eftermiddagen and I´m telling you, det var skitkul! (jag är alltså seriös här vilket jag kan tänka mig är lite svårt att förstå). Sen hann jag också analysera kaffekoppar på Filosofi&estetik vilket ju också var eh, intressant.

3. Om typ fem veckor tar jag båten till Stockholm och går på intervju till Ida Sjöstedt. Oh vad jag hoppas på en praktikplats!

4. Livet är bra och jag har en bra känsla i magen. Och nu ska jag dessutom äta kokoskyckling vilket kommer väldigt högt upp på min topp 10 lista över världens bästa saker.

5. Lyssnar man på den här sången får man vårkänslor.


when you are out there on the road for several weeks of shows and when you scan the radio, I hope this song will guide you home.

För att fira att det är fredag har jag gjort världens bästa spotify-lista nummer 2. Tadaa! (den innehåller bland annat världens bästa låt, Such Great Heights, så det är liksom en lista av högsta kvalitet det här)

Thursday I don't care about you
it's Friday, I'm in love.



let's get rich and give everybody nice sweaters and teach them how to dance.

För att fira att det är torsdag har jag gjort världens bästa spotifylista. Tadaa!

this must be it.



please don´t talk to me I fall in love so easily.

1. Jag tror jag behöver nya skor. Mina 9,90 euros h&m tygskor börjar ge upp nu. Så om någon vill ge mig ett par skor (kängor, svarta eller bruna, sådär nätta, snörning, ingen klack) så blir jag glad.

2. Jag borde skicka ut mera praktikmejl.

3. Och boka båtbiljett. Det kommer vara jag och en massa fulla finnar på båten imorgon. Gotta love it.

4. Ikväll ska jag shaka loss. Endast. Vilket osökt får mig att tänka på att jag nog behöver nya kläder. Så om någon vill ge mig lite kläder (randiga tröjor, stora stickatröjor, svart tight kjol med fickor, mörkblåa jeans, klänningar) så blir jag glad.

5. Materiallära kan vara oväntat roligt ibland. Kan beror på att jag har sovit för lite och att Geisha gör mig sockerhög men i alla fall.

peaceful the world lays me down.

Har just klottat ner min vita t-shirt med svart färg och hittar på riktigt inte mera fakta om kokosfiber. Andas, andas.

Det här är en fin sång. Oh ja.


I got bruises on my knees for you and grass stains on my knees for you.

Tillbaka i Åbo. Började med att lyssna på Viva La Vida med Darin och skämmas lite över mig själv. Hursomhelst, det var en konstig tant på tåget som slet i mina väskor och påstod att jag hade snott hennes guldkejda som hon hade tappat bort för tre år sedan. Jag sa typ "ehhh, EI".

Nu ska jag sova och inte tänka på att stickmaskinen kommer bli min närmaste vän den här veckan.

Gonatt.

they made a statue of us.






now I'm dreaming somebody would simply come and kidnap me.

Jag är helt övertygad om att min tandläkare inte gillar mig. Idag steg jag upp äckligt tidigt för att gå ut i iskylan och ta mig till tandläkaren bara för att bli bedövad så det känns ända upp till öronen och bli smått misshandlad i munnen. Jag låg och sparkade med foten i tandläkarstolen och jag tror hon blev lite stressad på mig. Och vet ni hur dyrt det är att laga tre hål? (jaja, min tandkvalitet är skit, jag äter antagligen för mycket kladdkaka och blabla men jag hade hursomhelst tre hål i tänderna). Nåja, SKITDYRT!

Och vad som gör mig ännu gladare är tanken på att jag kommer få sitta i skolan några sena kvällar, bara jag och stickmaskinen, och försöka klura ut hur man stickar ett halshål och en himmelens massa provlappar.


RSS 2.0