but I will leave you out of my mind, for now.

Är nästan, nästan färdig med portfolion, kjolen, de miljontals rosorna och tröjan. Jag var inte helt säker på att den här dagen skulle komma. Nu återstår bara att stiga upp plågsamt tidigt imorgon och fota fina bilder i den rätta "den där scenen i Stolthet och fördom när dom går på en åker på morgonen"-stilen.

Lyssnar lite på den här under tiden jag skriver bildtexter om stickmaskiner och tygfärgning.


ten days of perfect tunes.

Fint och snyggt.

 


ok baby det är dags att vi ska vinna allt.

Idag åkte några av mina tjejer ner till Åbo och om en vecka åker jag. Ska bara sy fast tusen rosor på en kjol först. I helgen har jag shoppat loss på Juthbackamarknaden, hängt här en hel del med olika människor och ätit alldeles för många vårrullar. Idag regnar det, dom där ca 30 000 extra marknadsbesökarna har åkt hem och Nykarleby är sådär mysigt tråkigt igen.

show me something new.

Eftersom jag var lite långsam i våras och eftersom stickmaskinen hatade mig har jag lite skolarbete kvar att göra. Lite såhär ser det ut just nu.








från och med du.

Har firat och öppnat paket, nästan ätit ihjäl mig, besökt Jeppis alldeles för många gånger, blivit innerligt trött på att tillverka tygrosor, beställt tågbiljett till Åbo, klippt mig och haft djupt ångest över det tills mina kompisar lovade att dom inte ens såg någon skillnad, varit på drive-in bio på grusplanen och jestas vad det var mysigt och imorgon bokar vi biljetten till London. Helt okej liv, jo.

oh happy birthday, happy birthday.

Idag har jag haft en perfekt födelsedag med jordgubbstårta, favoritmat, massa grattis (tusen tack!), presenter och väckning klockan 7 med Ja må du leva. Och jo, en av presenterna var en resa till London, en annan present var konsertbiljetter till Shout Out Louds när dom spelar i London. Tänka sig. Nämnde jag att jag är ganska shiny happy?

En liten jag för sisådär 20 år sedan.


kärlekens alla färjor.

Jag tillbringar min sista dag som 20-åring genom att göra skolarbeten. Och åka till Jeppis (men det var inte heller så häftigt). Hursomhelst blir min portfolio skitsnygg och färgar man spetsgardiner i te blir dom precis rätt nyans vilket gör att jag slipper åka till Åbo en vecka på förhand och sticka ihjäl mig på stickmaskinerna.

Och jo, jag ska träffa Lisa (aka Pikkupeikko idag). Det om något blir väldigt trevligt.


så många stjärnor, hål och planeter.

Skånska blir man glad av och det här är en fin sång.
Och dom här skorna blir man också glad av.


heart skipped a beat and when I caught it you were out of reach.


visst känns det fint att va vid liv en dag till.

Jag chillar med mina kompisar, planerar temafester, äter paj, lyssnar på Waka Waka, äter glass med min bror, går på loppis, chillar på villor, ser på deckare med pappa, cyklar omkring i Nykarleby och har det väldigt bra.

then I guess you can hang with me.


a broken heart is not the end of the world because the end of the world is bigger than love.


so this is goodbye.

Igår kväll gick jag på Las Vegas-konsert med min syster och kollade på min svåger, panikpackade mina sista grejer, kände mig lite vemodig, hittade mina glasögon och sen sov jag en och en halvtimme på golvet på båten som förövrigt var fylld av estniska pensionärer. Dom pratade väldigt mycket, jo. Nu är jag hemma i ett regnigt och varmt Nykarleby. Det tar nog en stund innan jag vänjer mig men det är fint att vara hemma.


just another summer.

Vet ni vad, jag har jobbat färdigt! Igår låste jag kioskdörren för sista gången och oj vad det känns bra. Efter att ha sagt hejdå åt en massa fina människor som jag inte ens vet om jag får se igen känner jag mig lite matt. Ikväll ska jag gå på konsert med syystron miin, sen tar jag båten hem (nattbåten och en massa fulla finnar, inte så najs) och imorgon på eftermiddagen är jag hemma i Nykarleby. Gotta love it.

ps. Jag fick en vintage Dior-handväska av min syster idag. Jag blev så glad att jag blev tårögd.
ps 2. Nu ska jag äta kokostårta.


och i din port har ingenting förändrats utom just på din, för bredvid ditt namn står ett namn till.

Lite höstmusik.

and I knew your heart I couldn't win cause the season's change was a conduit,
and we'd left our love in our summer skin.



det snurrar i min skalle.

Igår och inatt shakade jag ass med mina jobbkompisar i Mariehamn. Väldigt trevligt, oh ja. Sen sov jag alldeles för lite och nu jobbar jag aktivt på att inte svimma av trötthet.

Två dagar kvar i kiosken, I can do this.

this is all I have.

Om det regnar vill turisterna inte spela minigolf och då har jag inget jobb. Jag är alltså ledig mot min vilja i ett regnigt Eckerö. Alla mina jobbkompisar jobbar vilket också betyder att det inte finns något att göra. Tror jag skall fortsätta ligga under täcket ock känna mig vemodig över att åka hem snart (och ja, jag vill åka hem och träffa alla mina människor och sånt men ändå. Så var den sommaren över.)


you were someone with whom I could share what I find in the people and places in this new world of mine.

Ganska trött i ögat, väldigt mätt efter himla många rosa muffins, väldigt mycket myggbett på benen och genomvått hår efter att ha cyklat i ösregnet.

Ungefär så känns det just nu.

nåt säger mig att du blir borta en lång lång tid.

Den här hade jag nästan glömt bort. Piinit.


RSS 2.0