somewhere, somewhere else.

För två år sedan hade jag slutat skolan. Jag jobbade på Torghallen och väntade på studentdimissionen i maj, inträdesförhör till formgivningslinjen och sådär allmänt på att livet skulle börja. Och jag lyssnade på den här sången, tror det var Hanna som spelade den för mig först och jag lyssnade på den om och om igen.

Videon kan vara den finaste musikvideo som finns. Sådär så jag på riktigt får tårar i ögonen.


and if you fall hard, I fall harder.

Grattis grattis världens bästa Linafina!

1. Jag sitter och lyssnar på min och Martinas fina Spotify-lista, vi har mycket bra musiksmak om jag får säga det själv.
2. Igår körde Hanna och jag omkring på mörka skogsvägar nånstans nära Fäboda och kom fram till att vi borde starta ett företag.
3. Snart ska jag äta fisk och tsatsiki med mor och far och sen får jag träffa några av mina favorittjejer, mycket att vara nöjd och glad över alltså.
4. Jag sover så bra när jag är hemhemma.
5. På fredag tar jag båten till Åland och hälsar på syster, svåger och favoritbarnen.
6. Och i måndags bestämde jag mig för att det nog blir en sommar på Åland igen. Det känns hur bra som helst.

Och bland annat det här kommer jag att göra i sommar, stå vid vägkanten i Mariehamn och vänta på bussen ut till Eckerö.


I pick up the pieces and mistakes.

Torsdagskvällen kan man sammanfatta genom att konstatera att om man kunde dö pinsamhetsdöden skulle jag vara stendöd just nu. Men jag är hemma i Forsby nu och allting är sig likt. Jag får äta hur mycket kokoskyckling jag vill och se på Lets Dance, då känns allt ändå ganska bra.

Snart ska jag ta bussen till Jeppis och träffa min Hanna och imorgon ska jag och Snattu fira Linafinas födelsedag. Sånt blir jag lycklig i själen av.

well uh-uh baby I ain't got no plan.

Kolla in dethär. Lisa och jag säger kloka saker om våra utbildningar: http://www.peppar.fi/article/Vill-du-bli-formgivare-eller-psykolog

he's probably happy, in love with someone in Barcelona.

Idag åkte jag buss i sisådär en och en halv timme bara för att få nya hörlurar. Busschauffören måste ha trott att jag var knäpp men det gör inget för han var lite speciell han med, ibland lät det oroande mycket som att bussen körde in i något och då skrek han perkele sådär lagom högt. Ännyväj, det finns alltså minst två Gigantti i Åbo och ta aldrig buss nummer 401 för då får du sitta där ganska länge.

Jag fick chilla med min Emma idag, yra runt i Åbo, frysa om benen, prata om viktiga och oviktiga saker och dricka te.

Och allting ordnar sig, det insåg jag idag när jag gick upp för Kaskisbacken med den här sången i mina nya, ljuvliga hörlurar.



she said "thanks, I like you too", he said "cool".

1. Mitt hälsosamma liv började ju alltså idag. Jag gick hårt ut från början med att äta banan istället för muffins på kaffepausen och sedan bodystepa mig sjukt svettig på gymmet.

2. Jag borde ta tag i min kokosuppsats typ nu (ja, ni läste rätt! Jag ska skriva en uppsats om kokos, kan det bli mer rätt!)

3. Majs är gott. Förstår inte varför jag inte insett det förr.

4. Idag fick jag lära mig följande om maskinstickning: "antingen gillar man det eller så hatar man det". Jag har nu insett att jag hatar det.

5. På grund av nämnda maskinstickning fick jag också ångestframkallande och obehagliga flashbacks till mattelektionerna under min skoltid. Jag trodde jag skulle slippa räkna ut saker efter gymnasiet men nej nej, istället satt jag idag och försökte förstå hur man räknar ut djupet på ett halshål genom att dividera masktätheten med varvantalet och dela det på tio. Egentligen var det nog inte alls så man skulle göra men det var i alla fall vad jag gjorde.

don't know where I am I don't know where I've been but I know where I want to go.







it takes a fool to remain sane.

Tydligen borde man syssla med tonkonst, bildkonst, vara bosatt i Nyland, utöva miljökonst eller egentligen vad som helst som inte är formgivning om man vill ansöka om stipendier. Ja får feili i hovo.

Men igår var det en fin kväll med fina människor, i förrgår var det en bra dag, torsdag var bra och onsdag var ännu bättre. Ikväll får jag träffa mina tjejer så man kan ju konstatera att jag har det ganska bra just nu. Förutom att jag borde utöva miljökonst.

Imorgon börjar mitt hälsosamma liv. Oh yes.

I need someone to forget.

1. Mina fina, välorganiserade, supersöta och kloka sambo har nu åkt iväg på praktik i en månad och jag bor själv här på Klostergatan. Bara jag får vänja mig så ska det nog gå bra.

2. Spotify-gubben som låter som Kermit gör mig mer och mer förbannad.

3. Vårt kök är ett kaos.

4. Min telefon är borta och på grund av punkt 1 så finns det liksom ingen annan telefon att ringa till den med.

5. Det här är en finfin sång.


6. Och den här sången går jag och nynnar på nästan hela tiden.


listen up lovely.

Och helt plötsligt sitter man och spanar på sjömän, tar en taxi hem, köper flottig mat i backen och sitter och pratar om hur sliten man känner sig ibland.


bara dårar rusar in.

Oj oj. Det där var positiva oj oj men ändå.

Känns som jag kan andas igen. Hade en ganska intensiv skoldag där jag bland annat fick lära mig att om en tygbit luktar kokande kålrötter när man bränner den så betyder det att tyget är ett visst material. Och jag minns inte riktigt vad det var för material. Men hey ho, jätteintressant iaf!

Jag lagade indisk mat idag och jisses vad gott det var. Kanske jag borde bli kock istället.

Snart får jag se 500 Days of Summer och bli påmind om att det tar ganska sjukt ibland men att det fixar sig i alla fall.

if you ever turn around, you`ll see me.

Eftersom jag inte orkar formulera mig ordentligt just nu så tar vi det i punktform:

1. Minimarket svarade på mitt praktikmejl idag. Crazy shit liksom. Nu tar jag inte ut något i förväg här men CRAZY SHIT ändå.

2. Man blir varm inombords när vänner ringer bara för att fråga hur man mår.

3. Fick ett mini-migränanfall idag. Long time no see eller nåt.

4. Just nu har jag lite svårt att glädjas över något alls. Nej, jag är inte bitter eller deprimerad men saker som egentligen bara är lite småjobbiga har blivit väldigt jobbiga på sista tiden.

5. Jag fryser om tårna.

lets be more than this.

Jag skickar ut mejl om praktikplatser på löpande band. Jag vill nog inte vara i Åbo. Hur förnuftigt det än är så känns det bara oinspirerande just nu.

Och jag känner på mig att det blir en sommar på Åland igen.


Sånt där är slöseri med tid, men då slösar vi bort våra liv.

Håkan är bäst och chokladkexen är himmelskt goda.


eventually it'll break your heart.

Åh. Nu är det lite uppochner. Eller nej, jag vet inte. Eller åh, jag vill gömma mig under en sten och slippa tänka på att jag ska skriva en tio-sidors uppsats om folkdräkter och att allt annat också känns knasigt.

Men gnäll är inte så spännande så nu ska jag koncentrera mig på att Josse håller på att baka chokladkex som lär vara himmelskt goda, att jag får åka till London om några månader och att jag är ledig imorgon. Oh happy day.

Förresten, vår granntant har nog blivit döv nu.

such great heights.

Nu är den här.

Min nya underbara, ljuvliga, röda ipod. Som jag har längtat.

Känns lite som att jag kan börja leva på riktigt igen, jag har känt mig som en halv människa utan min ipod. Och ja, det är kanske lite sjukt.

this has of course nothing to do with anything, I just get so nervous when I'm talking to you.

Klockan 7 en torsdagsmorgon ska man inte gå uppför Kaskisbacken. Om man överhuvudtaget ska gå nånstans ska man gå ner. Men är huvudet dumt får kroppen lida. Och oj vad jag lider.


Idag ska jag steka plättar och ta tag i min praktik. Åh, vart ska jag åka? Det finns alldeles för många alternativ. Och var ska jag sommarjobba? Lika svårt val det med.

Men först ska jag sova.

I`m falling in love with your favourite song.

Tillbaka i Åbo. I mitt rum med molntapeter, skolan, klasskompisarna, granntanten som ropar i brevinkastet, snö och ja, allt annat också.

Ikväll ska jag shaka loss. Oh ja.

but her heart is made of bubble gum.

Äter geisha och skriver sammandrag om kursen i hållbar utveckling. Det är inte så jättespännande.
Det här är annars dagens program:




Symaskinen here I come!


it´s like forgetting the words to your favorite song.

Idag har jag sytt hela dagen. Mina axlar värker och jag inser ju mer och mer att det nog inte är sömnad jag vill spendera min tid på.

Och ska jag åka på praktik och leva livet eller stanna i landet på praktik och lära mig finska och leva billigt? Ja jag vet inte.

Dom enda sommarjobb som är lediga på Åland är ju dom jag inte vill ha. För nej, jag ska inte jobba i restaurang. Blir alldeles för nervös när pizzabagaren skäller ut mig.


En vecka kvar här hemhemma. Jag ska njuta och äta ännu mera choklad.




och jag tänker alltid på dig i april.

Jag blir ganska aggressiv när jag spelar spel. Det är inte direkt mina finaste sidor som kommer fram. Men ris är faktiskt samma sak som vass, så he så.

Annars då. Mitt jullov tar slut om en vecka och det gör mig inte alls glad. Jag har vant mig vid att mitt liv står stilla just nu och att det enda jag behöver göra är att äta choklad. Och det är så skönt.

Sova eller vara en Star Wars nörd?

There goes the fear again.


RSS 2.0