darling, don't got to worry you're locked in tight.

Nu har jag pluggat finska i ungefär 20 minuter. Så bra koncentration har jag. I alla fall vet jag hur man säger bäddmadrass (petauspatja) och det ekologiska fotavtrycket (ekologinen jalanjälki) på finska och det är ju alltid bra (strunt samma att jag inte kan beställa en tågbiljett på finska, det här är ju så mycket viktigare).

Sådär annars lyssnar jag väldigt mycket på den här låten idag.


när det känns som vintern aldrig kommer att ta slut, är jag glad att jag har dig.













I onsdags hängde jag med Hanna. Det var ytterst trevligt. Vi fotade, åt omelett, skapade tre nya bloggar, planerade vårt företag som vi ska starta nångång i framtiden, ritade klänningar (mest Hanna) och hade det bara bra.

ps. Det är Hanna som har ritat teckningarna på andra bilden och fotat de bilder som är lite mer skarpa och proffsigare. Och jo, hon är väldigt duktig.

you'll say, oh, sing one we know.

Martin, jag måste ju säga att jag var lite skeptisk men den här är ju faktiskt riktigt bra!


well uh-uh baby I ain't got no plan.

Hade ett litet bitch-moment igår på tågstationen. Jag är för det mesta allt annat än skräckinjagande men igår blev jag arg på en dum biljettförsäljare som vägrade ge mig ett nytt studiekort (och okej, för att vara rättvis var det jag som hade varit slarvig men det är inte poängen just nu). Jag försökte med all finska jag någonsin har lärt mig, blev argare och argare och slutligen började jag gråta (vilket är ganska pinsamt och alltid händer när jag blir arg). Hur som helst blev tågresan hem väldigt dyr, att inte kunna finska i Finland är inte så smidigt, människor som jobbar med serviceyrken och inte kan svenska är ganska dumma men ja, hem kom jag mig i alla fall.

Lite såhär kändes det.


för jag blir så dum av dig.

Om sisådär två och en halv timme ska jag hålla ett finskaföredrag om min kollektion, mina inspirationskällor, tillverkningsprocessen och såna småsaker. Med tanke på att mitt finskaförråd inte är sådär överdrivet bra (för att säga det på ett snällt sätt) så kan man säga att jag är lite nervös. Lugnar ner mig med en bulle jag hittade i frysen, det funkar ganska bra.

you wish surprise would never stop wonders, you wish sunrise would never fall under, we should always know that we can do anything.

Lyssnar en hel del på den här låten just nu.


you hit me, sunshine a liking to our evil evening, heartbreak, I'm not holding your hand anymore.

1. Har haft lite ångest för sommarjobb. Var ska jag jobba, har jag något jobb, vart ska jag söka, ska jag vara på Åland, ska jag vara i Nykarleby och såna småsaker. Min lösning på allt har varit att skjuta upp det. Fram tills ikväll, I´m on fire! Skriver ansökningar för fullt, är ganska speedad och det här blir nog bra det!
2. Det är sjukt kallt hela tiden och till och med jag inser att man inte kan gå omkring med Converse just nu.
3. Den här låten är bäst just nu.
4. På onsdag har jag finskaföredrag. Det blir, eh, spännande. Google Translator och pappa har hjälpt mig en del.
5. Nu ska jag äta pistagenötter.

it’s all over like steps in the first snow, something’s been building up and it’s gonna blow. When nothing else fits, pick up the pieces and move on.

Ikväll har jag skrattat väldigt mycket och ätit paj med några av mina favoriter. Miili och jag gick också ner till hamnen och frös ihjäl lite, jag skrev ett finskaföredrag med hjälp av Google translator (fast jo, jag vet, kanske inte riktigt så man borde göra), hela lägenheten är sådär mysigt stökig och jag har det nog väldigt bra.

Och här står jag och fryser på Aurabron i fredags. Hela himlen var rosa när Lotta och jag gick hem från skolan.



if loneliness was art, I could hang you from the wall in some Berlin hall. It doesn't matter where you've been or who you have been with.

Bland annat dom här bilderna har jag suttit och försökt knåpa ihop till en inspirationsboard idag. Det gick väl sådär, jag gick hem och gjorde scones istället. Sen jobbade jag och nu är jag lite trött i ögat.





(och bilderna kommer från olika modereportage i ELLE)

om du aldrig provat, hur kan du då vara säker?

Idag sitter jag i skolan och gör portfolio. Det blir ganska snyggt och det är dessutom väldigt roligt. Det här lyssnar jag på under tiden.






men du kan glömma att tänka tänka tänka i en sång om vatten, sol och ängar.

Sitter i skolan, lyssnar på den här skivan och gör portfolio.
Väldigt trevlig måndagssyssla.


walk out on the beach with me.


och det här är vad magen säger om dig, du gillar mig för mycket det måste vara något fel på dig.

Vet ni vad jag ska göra 2 mars? Jo, jag ska gå och lyssna på Säkert! när hon spelar i Helsingfors!
Jubelrop och glädjeskutt!


and when you scan the radio, I hope this song will guide you home.

Jag har en kompis som heter Hanna, hon är en av mina bästa kompisar och i gymnasiet var vi tillsammans varenda dag. Vi satt liksom nästan ihop under den tiden. Just nu bor vi alldeles för långt från varandra men hon har en väldigt fin skissbok som ni kan kolla in, här kan man tillexempel kolla in min cykel.



RSS 2.0