And I wish wish wish that you were always here

"Analysera en dikt tills imorgon? Visst, inga problem, bara att improvisera lite." Pah säger jag bara. Nu sitter jag här och försöker komma fram till om dikten innehåller en alliteration eller en assonans. Det kan man ju fråga sig. En väldigt viktig fråga faktiskt. Väldigt, väldigt viktig.

Och plötsligt kom jag på varför ingen av mina kompisar vill köpa ostbågar när vi ser på film. Hittade en stor påse med ostbågar på mitt jobb idag och stal några och satte mig framför tv:n (mitt jobb är väldigt ansträngande). Hursomhelst, mina fingrar stinker ostbågar fast jag har tvättat händerna typ jättemånga gånger. Och jag kan tänka mig att min andedräkt inte är den bästa just nu. Men ändå, det var gott för stunden. Väldigt gott faktiskt.

Nej, analysera dikt var det ju jag höll på med.


Just For Now - Imogen Heap


"It's about the feeling you get when you're trying to convince yourself that you're not in love anymore, that it's over, that you have moved on and forgotten all about it. But then there is a beautiful night you are spending on your own and you realize: What's the point of a beautiful night when you are spending it all by yourself?"

Läste dethär på Moneybrothers hemsida, det är en beskrivning av en låt på hans nya skiva. Känns som att det är en låt jag skulle kunna tycka om väldigt mycket.

Kan annars meddela att jag såg Ronja Rövardotter dubbat till finska iförrgår. Puh. Rumpnissarna i finsk version är en ganska intressant upplevelse. Idag såg jag Bröderna Lejonhjärta, också dubbat till finska. Kan meddela att Tengil inte är lika läskig i den finska versionen. Hursomhelst känns det som att jag är ganska duktig på dethär med att höra på finska. Faktiskt. Sitter just nu och skriver en finskauppsats om mitt drömkök. Egentligen inte så svårt men jag har svårt att hitta alla finskaord som har med köksinredning att göra. När jag tänker efter finns nog inte så många såna i mitt ordförråd.

Annars, jag kom på att man kan ju lägga hit bilder! Tänka sig bara. Egentligen har dom ingen poäng, bara fina sådär i allmänhet.


I Remember - Damien Rice

Om två och en halv timme fyller jag 18. Om man vill vara riktigt exakt. Känns som jag borde jubla och vara helt överlycklig men helt ärligt är jag inte så upprymd. Jag har ingenting emot att fylla 18 men ja, antar att det känns så overkligt att jag inte riktigt kan ta det till mig. Ibland känns det som om jag fortfarande var 12 år och inte har en aning om vad jag håller på med. Hursomhelst. Trevligt blir det nog. Har hört små rykten om att mina kompisar ska fira mig en hel dag nästa helg. Eller, rykten och rykten. Dom har sagt det rakt ut. Men jag känner på mig att det kommer bli bra.

Nu ska jag ta tillvara mina sista timmar som 17 åring. Genom att.. ja, städa mitt rum.

I remember it well
The first time that I saw
Your head around the door
'Cause mine stopped working

Over My Head (Cable Car) - The Fray

And suddenly I become a part of your past
I'm becoming the part that don't last
I'm losing you and its effortless
Without a sound we lose sight of the ground
In the throw around
Never thought that you wanted to bring it down
I won't let it go down till we torch it ourselves

Två dagar kvar av sommarlovet, känner en liten press på att ha jätteroligt, göra allt jag inte hunnit med, simma en sista gång fast det är jättekallt och sova länge på morgonen. Helt ärligt vill jag bara vara, slötitta på tv, ligga under täcket och höra på musik. Och detdär med att sova extra länge på morgonen kommer att sluta med att jag vaknar klockan 7 och inte kommer kunna somna om.

Har ingen aning vad jag ska packa ner i skolväskan, orkar inte tänka på att köpa nytt skolmaterial, pennor och sånt, papper att skriva långa essaysvar på och liknande. Det tar jag nångång senare, typ september. Det brukar ordna sig.

Look After You - The Fray

Hemma igen, hela sommaren har gått ut på att resa bort, komma hem, packa upp, packa ner, resa iväg, komma hem igen. Jag har levt i någon sorts bubbla, på Pörkenäs var allting bra, fina människor, mycket skratt och volleybollturneringar där vi insåg att just volleyboll inte rikitigt är vår grej. Känslan av att komma hem från något ställe börjar vara en välbekant känsla, när man kör in i Nykarleby och allting ser annorlunda ut men ändå precis likadant. Jag kommer in på mitt rum, stänger dörren, allting är tyst och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv.

See You Soon - Coldplay
Fidelity - Regina Spektor

Out On A Limb - Tiger Lou

Imorgon åker jag iväg på rippiläger (som ledare, inte för att bli konfirmerad om nån skulle få för sig det). Tänk vad trevligt. När jag kommer hem är det 3 dagar kvar av sommarlovet. Men så kan man tänka såhär, vad spelar det liksom för roll. Det är ändå oundvikligt. Lika bra att få det överstökat, börja skolan så att det snabbt går över. Ungefär. Jag kollade upp idag att studentskrivningarna är 10 och 11 september. Då fick jag en liten chock, det är ju bara lite mer än en månad dit. Och jag som skulle utöka mitt finska ordförråd typ jättemycket denhär sommaren. Så har det ju inte riktigt blivit. Å andra sidan har ju ingenting blivit som jag har tänkt det denhär sommaren.

Hursomhelst,  idag pratade jag med en spanjor jag inte har pratat med på nästan exakt ett år. Mycket minnen som kom tillbaka, konstig känsla. Han frågade hur jag har haft det sen sist, svår fråga. Har hänt så otroligt mycket sen jag pratade med honom sist.

And the hardest part
Was letting go, not taking part
You really broke my heart

I could feel it go down
Bittersweet, I could taste in my mouth
Silver lining the cloud
Oh and I
I wish that I could work it out

The Hardest Part - Coldplay

RSS 2.0