a thousand miles seems pretty far, but they've got planes and trains and cars.





















let me take you by the hand and lead you through the streets of London, I’ll show you something to make you change your mind.
















I put some new shoes on and suddenly everything is right.

London är najs och jag tänkte egentligen bara meddela att jag har köpt 5 par nya skor. Under mars månad har jag alltså köpt 8 par skor, tror det är mitt nya rekord.

Imorgon bitti åker vi hem och det lockar inte det minsta.

London, baby!

Klockan är 00.32, jag har inte packat färdigt, har däremot just diskat färdigt men sitter med pyamasbyxor i soffan och borde verkligen gå och sova.

För klockan 07.02 går bussen från domkyrkan och klockan 11.00 går flyget till London, Erik och Fredrika, vita converse, en himla massa mat, perfekta helgen och perfekta vädret att använda min älskade (ja, för den är så snygg!) jeansjacka i. Åh, det här blir no bra he!

you can be handsome, I'll be pretty.

För att fira att jag har varit ledig idag/fått en del vettiga saker gjort/haft en ytterst trevlig lunch och kaffepaus med kinderägg och fint sällskap/suttit på balkongen i två timmar/fått massa fräknar/äntligen fått en hip-hop flodhäst i mitt kinderägg/har en perfekt hårdag/hela jag doftar kokos/jag ska kolla på svettiga män ikväll/resten av kvällen och natten kommer att bli väldans bra/det är den perfekta onsdagen har jag gjort en ny spotify-lista!

this has of course nothing to do with anything,
I just get so nervous when I´m talking to you.



road's end getting nearer, we cover distance but not together.


a perfect night for feeling melancholy.

1. Mitt garn har anlänt! I den perfekta blekrosa/nude/beiga nyansen, me like! Har dessutom hunnit sticka en halv kjol som blev alldeles för liten, me don´t like.

2. Imorgon ska jag kolla på svettiga män som springer omkring och tacklar varandra.

3. Jag kan inte förstå att jag befinner mig i Stockholm om mindre än 5 veckor och att jag dessutom kommer att bo där i två månader framåt. Det går inte in i huvudet och om jag tänker för mycket på det blir jag så sjukt nervös att jag inte riktigt vet vad jag skall göra av mig själv.

4. Gröt, äggsmörgåsar och te är frukost, middag och allt däremellan nuförtiden.

5. Snöstorm i Åbo idag. Fy vad jobbigt tänker jag och köper nya vårskor som jag absolut inte har råd med men som jag definitivt behöver.

6. Det är lite för mycket att tänka på och lite för mycket att få ångest över just nu.



and I never wanted anything from you except everything you had and what was left after that too.

Äh, ibland blir det liksom till ingenting. För folkdräkter (ja, mitt liv handlar typ om folkdräkter just nu. Oh så spännande) visade sig vara skitsvåra att rita av, mönsterritningen tänker jag inte ens försöka börja med och rita snittbilder av en skjortärm kräver lite mera energi än såhär.

Så jag ger upp och kollar på nyaste Desperate Housewives istället. Ganska mycket trevligare.


but don't you know? It's something that I can't live without.

Det här kan man kolla på och bli inspirerad av.



Sen kan man kolla på dom här bilderna och bli ännu mer inspirerad.

shyness is nice and shyness can stop you from doing all the things in life you'd like to.

1. Spotify funkar på sisådär tre datorer i skolan.

2. Mina hörlurar har gått sönder. Igen. Jo, det är sant! Men det är lugnt för om jag lutar huvudet lite snett bakåt till vänster och sitter helt stilla så hör man hur bra som helst.

3. Mitt garn har inte kommit vilket betyder att jag inte kan sticka provlappar vilket betyder att jag inte kan räkna ut maskantalet vilket betyder att jag aldrig never ever någonsin kommer att bli färdig med stickningsprojektet. Det betyder också att jag återigen sitter i en datasal i skolan med pätkis och vaniljte och facebookar när jag egentligen borde göra andra saker.

4. Inatt drömde jag återigen mardrömmar om hur människor jag tycker om blir sjuka eller råkar ut för olyckor. Drömde också att Stefan Holm (han dendär höjdhopapparen från Sverige) råkade ut för en massa hemska saker vilket är aningen omotiverat.

5. Ikväll ska jag bodysteppa eller gå på zumba. Oh ja.


oh love don't let me go, won't you take me where the streetlights glow. I could hear it coming I could hear the sirens sound, now my feet won't touch the ground.

Det snöar i Åbo idag.

Jag bor ensam i lägenheten igen, fegade ur lite, tröstade lite, hade magknip, åt chips och gick hem och funderade över lägenheter i Stockholm som inte existerar, hur mycket tid jag kommer att tillbringa med stickmaskinen den kommande veckan och att jag faktiskt kommer att tillbringa sommaren på Åland igen. Däremellan hann jag tänka på ganska mycket annat också.

På fredag åker jag till London. Det ryktas att man klarar sig med bara jeansjacka där.


but we didn't mind, we didn't know better.

it counted up our feelings
and divided them up even
and it called that calculation perfect love.


I left my head and my heart on the dance-floor.

Idag går det lite trögt och idag värker det lite i huvudet och fötterna. Såhär såg det ut igår och oh yes det var en finfin kväll! Dansade natten lång med en massa fina vänner runtomkring mig.


I woke up pretty early and I could see that I've been walking, I've been thinking, I've been looking at you.

Pätkis, vaniljte, Damien Rice och uppsatser. Så småningom ska jag gå hemåt, diska, äta kinamat (najsers) och söka fram viktiga papper som jag har lagt på något säkert ställe.

Ikväll ska jag fixa den perfekta flätan i luggen och glömma bort att praktikångest och skolångest existerar.

Och förresten, ibland händer det sig att ens lärare glömmer bort att ge en 12 studiepoäng. Liksom glömmer bort. Man blir ju så glad.

and we go back to where we moved out to the places, heart it races.

1. Har just lärt mig hur man får en skiss att se stickad ut. I love Corel.

2. Det snöar fortfarande lika mycket i Åbo. Det struntar jag i och använder mina tygskor och min vårjacka för fullt, jag ignorerar att det kanske nog är aningens kallt nu som då och att jag när som helst kommer att halka i Kaskisbacken nån morgon för att det är så halt.

3. Mina magmuskler och benmuskler värker vilket inte händer sådär överdrivet ofta. Att hoppa upp och ner på en stepbräda till tonerna av Ricky Martin kan vara oväntat trevligt. (Fast Ricky Martin-delen var inte trevlig, technoversionen av Livin' la vida loca är ingen hit. Tro mig)

4. Och snart, snart åker jag till London, he blir no bra he.

5. Finfin låt som man kan lyssna på tillexempel på morgnarna när man stressar till skolan och livet känns lite lagom dystert. Det hjälper lite. Att lyssna på Dirty Dancing soundtracket får en också på bättre humör har jag märkt.

so brown eyes I hold you near cause you're the only song I want to hear, a melody softly soaring through my atmosphere.

Valtteri-kurser som bara är konstiga, små migrän-attacker, praktikångest, annan ångest, stickmaskinsöverdoser, alldeles för mycket disk i köket, smutsigt hår och ett snöigt Åbo.

it´s like forgetting the words to your favorite song.

Låtom oss glädjas över följande:

Att jag fick dom första fräknarna på näsan idag, helgen som kommer att bli bra och att helgen efter kommer att bli ännu bättre på grund av att jag sticker iväg till London då, att Martina och jag skall vara aktiva och simma på onsdag, att en lunch på ICT kan vara ganska rolig med rätt person och att några kloka ord från samma person kan få ångesten i magen och kroppen att minska ganska rejält, när man inser att det alltid finns en orsak till att äta Toffifee, Nykarleby stad som är snälla och ger mig pengar, att jag fick träffa Karin och Fredrik och gosa med favoritungarna halva kvällen, Stockolm i maj och juni som nog är ganska perfekt, att mitt kylskåp är fullt av kinamat och att man blir lycklig av den här sången.

Allt annat tänker jag inte tänka på.

you'll say, "Oh, sing one we know".

I guess that we´ll never have coffee to catch up.


and my friends were like "whatever you'll find someone better, his eyes are way too close together and we never even liked him from the start."


om Stockholm brinner åker vi dit! För där rör dom på fötterna, svänger på höfterna från modkatterna till punkarna. Vi kunde ha den bästa tiden i våra liv.

En himla massa mat, lite Ben&Jerrys mellan varven, snygga killar med indie-stil, sitta på cafe och bara vara, nya skor, träffa Minna, äta bästa frukostarna, gå omkring i Gamla Stan, äta lite till, bästa sällskapet och en praktikplats på Filippa K.

Perfekt resa.

the sweetest thing.

money can't buy you happiness,
but it can buy marshmallows which are kinda the same thing.

it´s alright, it´s okay.

Nu sticker jag iväg till Stockholm med Lisa! He blir no bra dethär!


cause sometimes you'll find that I'm out of my mind you see, baby, I'm the worrying kind.

Igår ca 20.47 gav jag upp och gick hem från skolan. Ringde till mamma och pappa och kände mig liten och satt i soffan och åt choklad resten av kvällen.

Och hörni, Kappahls provrum är ganska jobbiga och det kan faktiskt ta 1 timme och 45 minuter innan man hittar dom perfekta jeanstightsen (som råkade ha fula knappar där nere i äkta medelålders kvinna-look men äh, sånt får man ta).

sånt där är slöseri med tid, men då slösar vi bort våra liv.

if you find yourself caught in love.

but you turn my my legs to spaghetti and set my heart on fire.

Klockan är 19.25 och jag sitter i skolan. Imorgon åker jag och Lisa iväg till Stockholm, praktikintervjuer på torsdag och fredag och jag har gått omkring och känt mig sådär som att "äh, det är lugnt, dom kommer att bli helt överväldigade av min charm och erbjuda mig praktikplatsen direkt". Det tillståndet håller nu på att övergå till "men SHIT jag kommer att tappa bort mig och stiga av på fel hållplats och säga nåt pinsamt och SHIT EN GÅNG TILL för jag vet ju inte ens vad jag ska ha på mig."

Min finfina uppsats som jag ska hålla en presentation om imorgon (sådär väldigt oförberett och hej och hå vad jag kommer svamla) blev just färdig och nu ska jag fixa färdigt en portfolio som visar vilken enorm sömnadskunskap jag besitter. Jag lär alltså sitta här en ganska lång stund till.




all you got to do is watch me, look what I can do with my feet.

I somras när jag satt i min lilla golfkiosk på Åland och var hungrig och aningen stressad över svenska turister som trodde att uutuus var namnet på en glassort så kollade jag ganska ofta på det här klippet.

Om jag nån gång gifter mig skall det gå till såhär.



cause you got my heart in a headlock, you stopped the blood and made my head soft.

Åh nej. Nej nej nej. Det är ingen hit att helt plötsligt komma på att man har råkat glömma bort en uppsats i materiallära som ska vara färdig på onsdag. Och en liten trevlig presentation till.

Men ikväll, då smäller det! Avatar på bio och jag är väldigt och nästan pinsamt taggad.

(och ett litet tips, om man börjar hosta mitt i natten och tänker att oj vad lampknappen är långt borta men äh, jag häller upp lite hostmedicin sådär på högt i mörkret så kan det väldigt lätt hända sig att en stor mängd hostmedicin hamnar lite överallt och där den inte skall hamna. Och som en liten bonus så kan jag dessutom meddela att hostmedicin klibbar fast ganska ordentligt.)


dom dimmiga dagarna.

Har just gjort min första kortfilm och den blev ärligt talat ganska skit. Den här veckan går under namnet ångest-veckan, man kan också kalla den "veckan då Ellen inte kommer ha något liv" eller "jag vill gömma mig under täcket och inte tänka på allt jag måste göra-veckan".

Och förresten, igår var Kent i Helsingfors. Det var inte jag. Men Emma (som fyller 20 idag, tjoho, grattis Emmapemma!) var där och ringde upp mig så jag fick lite Kent live i telefonen.

and I keep telling my reflection, ambitions are already starting to fade.

1. Nackdelen med att det är så soligt och fint är att man ser hur himla smutsig lägenheten är. Tror bestämt jag skall dammsuga och dessutom göra granntanten skitsur samtidigt.

2. Lördagskvällen var perfekt med en massa fina och bra människor.

3. Ost som har torkat in lite är väldigt svårt att diska bort från tallrikar. Och knivar. Och gafflar.

4. Surmjölk är också svårt att diska bort.

5. Och snälla Silja Line och Viking Line, fixa era båtproblem och sånt så jag och Lisa kan åka till Stockholm på onsdag. Annars har jag ingen praktikplats och lär få sitta på Garderoben i Nykarleby två månader och sy upp jeans vilket inte lockar sådär jättemycket.


uppsnärjd i det blå.

De sista browniesarna är uppätna så nu sörjer vi lite här på Klostergatan. Det kommer att bli så tomt.

Snart ska jag tjejsnacka på hög nivå och dricka rödvin med några favoriter. Najsers.

(och jag borde hitta lägenhet i Stockholm och Mariehamn, kolla upp att jag faktiskt har ett sommarjobb, mejla praktikplatser, mejla andra människor, skriva uppsats och en massa annat men liksom näe. Såntdär ordnar sig nog.)


ingenting är vettigt 03:30.

Nu har jag åkt tåg, haft panik över hur lite pengar jag har, ätit storebrors goda mat, sovit i hans lägenhet, träffat fina Alex, lyssnat på Markus Krunegård konsert och jisses vad det var bra, haft lite mera panik över hur lite pengar jag har, åkt lite mera tåg, ätit grönsaksbullar på Kåren och nu sitter jag i skolan och ska göra nyttigheter (sy kjol, göra film, fixa portfolio).


there's something I can feel when I breathe.


RSS 2.0