Men ingenting i denna världen var väl någonsin lätt att förstå.



Just a dream away.

Vad jag vill bli när jag blir stor:

1. En sån som sitter och lyssnar på bra musik varendaste dag. Hittar lite ny musik, funderar över någon extra fin textrad och sånt.

2. Formgivare. Ja, för det är ju ändå det jag studerar.

3. Dagistant som får gosa med små, små barn.

4. Matsmakare. Jag tänker mig att jag får sitta i ett rum och smaka på en massa god mat. Det råkar ofta vara kyckling.

5. Ansvarig för layoten på ELLE, på sidan om designar jag cd-omslag, bokpärmar och affischer. Jag skulle bo i någon storstad, ha jättehög lön och bo i en vindsvåning.


I could feel my heartbeat taking me down and for the moment, I would sleep alright.

1. Vaknade av att jag fick ett sms med en bild på världens sötaste pepparkaksgubbe. Om två veckor ska jag hälsa på pepparkaksgubben, hans lika söta storebror och hans föräldrar. Åland here I come, det var ett tag sen sist.

2. Vår granne (gammal tant som har onormalt bra hörsel och gillar att ringa på vår dörr och skrika åt oss i brevinkastet när vi pratar för högt) förklarade så vänligt åt mig idag att det är förbjudet att tvätta på söndagar. Jag svarade något i stil med "ehh ei, minä sulje sen. Kiitos, täytyy mennä en puhu suomea". Men på riktigt, jag måste få tvätta på en söndag! Jisses.

3. Jag har varit duktigt och ritat grundmönstret för en ärm och en kjol samtidigt som jag lyssnade på Beat It om och om igen. Och igen.

4. Och jag vägrar bli sjuk. Försöker ignorera att jag håller på att hosta sönder lungorna och att jag är ganska jättesnuvig.

5. Julia tipsade mig om denhär sången idag, oh så vacker!


Det var allt för idag. Nu ska jag sova.

You could have it so much better.

I tisdags sa den ansvariga personen för formgivningen vid Novia att formgivare är det mest meningslösa yrket som finns. Och ja, det låter helt ologiskt och ja, det var helt ologiskt. Efter det var jag sur i tre timmar. För man blir ju så glad när bilden av att alla formgivare är flummiga människor som bara sitter och klipper och klistrar förstärks ännu mera.

Puh. Men snart får jag äta god mat och inatt ska jag dansa och vara snygg. Så jag är nog glad i alla fall.

Love will tear us apart.

Äntligen gör vi något i skolan som får mig att bli väldigt inspirerad! Den här sången ska bli inspiration för dom tre plagg jag ska sy och ja, det låter sådär lagom flummigt men jisses vad bra det kommer bli bra! Och snyggt också för den delen.





Well I can stand and wait, start a fight, climb the Empire State.

Efter att ha mätt febern tre gånger kan jag konstatera att jag inte har svininfluensa eller feber och att min normala kroppstemperatur är exakt 36,9. Men jag har ryckningar i vänster ögonlock och magknip och snorig näsa, nån som kan ge en diagnos på det?

Don't need a photo cause I'll never forget.

Imorgon smäller det! Fibes, oh, Fibes på kvällen och det kommer bli så otroligt bra! I know it!
Sådär annars har jag lite huvudvärk och längtar efter mammas kanelbullar.


They made a statue of us.



Förresten, igår såg jag 500 days of Summer. Den var finare än finast. Och den här sången var med och en massa andra bra låtar och ja, det kan vara att det är min nya favoritfilm tillsammans Garden State.


Oh, there is a light and it never goes out .



Den här sången lyssnar jag på om och om igen just nu. Så himla mycket jag skulle vilja skriva om men jag kan inte formulera något alls. Mitt kylskåp är fyllt av kinamatsrester och det gör mig ganska glad i själen. Ja, god mat gör mig sjukt lycklig. Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om alla mina invecklade matfantasier om biffar jag har ätit och getostfyllda kycklingfileer jag drömmer om att laga någon dag men jag skulle framstå som så himla konstig så jag tror jag struntar i det.

Imorgon har jag finska tent, det lär bli lite spännande. Och inte på ett bra sätt.

RSS 2.0